Menú Principal

Agenda

D D D D D D D
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 

Localització

Ver

Esteu aquí

Inici » Associacionisme i voluntariat

Voluntariat

ACTIVITATS

 

A continuació et facilitem algunes propostes d'activitats per a voluntariat que es programen des de l'IVAJ o des d'altres entitats:

 

CAMPS DE TREBALL

El programa de camps de treball que proposa l'IVAJ, conjuntament amb altres comunitats autònomes,  servixen com a experiència per als jóvens que decidixen acceptar el compromís d'un servici voluntari.

 

JÓVENS DONANTS, JÓVENS SOLIDARIS

El programa Jóvens Donants, Jóvens Solidaris, organitzat per l'IVAJ en col·laboració amb el Centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana.

 

FUNDACIÓ DE LA SOLIDARITAT I EL VOLUNTARIAT DE LA COMUNITAT VALENCIANA

FUNDAR - Fundació de la Solidaritat i el Voluntariat de la Comunitat Valenciana-, és una entitat privada i sense ànim de lucre, creada per la Conselleria de Benestar Social i Bancaixa, el 9 de març del 2001. El seu objectiu és impulsar, promocionar i afavorir el voluntariat, així com la solidaritat amb les persones necessitades en la Comunitat Valenciana, i l'assistència i els servicis socials en l'àmbit de la Comunitat Valenciana. L'estructura organitzativa està encapçalada per un patronat de huit membres, que constituïx el seu òrgan de govern i representació.

 

SERVEI VOLUNTARI EUROPEU

 

El Servei Voluntari Europeu, (d'ara en endavant SVE), és una de les accions (Acció 2) que es poden desplegar en el marc del programa europeu  Joventut en Acció. Es tracta d'una activitat solidària i d'aprenentatge que, a través d'experiències de col·laboració amb una entitat, permet, als jóvens que hi participen com a voluntaris, adquirir destreses i competències per al seu desenvolupament personal, educatiu i professional, en el marc de l'educació no formal.

En qualsevol acció de voluntariat europeu s'impliquen, almenys, una organització on s'exercirà l'activitat, una entitat que actua com a plataforma d'enviament i el/ la jove voluntari/ària.

 

Objectius generals que es persegueixen

  • Desenvolupar i promoure la solidaritat i la tolerància dels jóvens, tot contribuint a reforçar la cohesió social a la UE.
  • Promoure la ciutadania activa i afavorir l'enteniment mutu entre els jóvens.
  • Recolzar la participació dels jóvens en activitats de voluntariat dins i fora de la UE
  • Afavorir l'oportunitat d'establir un compromís personal en activitats de voluntariat internacionals
  •  Fomentar les associacions de solidaritat entre els ciutadans europeus
  • Implicar els jóvens en activitats que beneficien a la societat d'un altre país diferent del seu

 

Característiques

  • El SVE es realitza sempre en un país diferent del de residència del voluntari/ària i per un període que pot oscil·lar entre els dos i els dotze mesos.
  • Es pot triar un projecte dins d'una àmplia gamma d'activitats i camps, que es reflecteixen en una base de dades.
  • L'aprenentatge en el SVE s'implementa mitjançant altres activitats formatives que es porten a terme al llarg del projecte.
  • Un/a voluntari/ària no substituirà mai un lloc de treball.


Ací pots obtindre més informació sobre l'acció del Sevei Voluntari Europeu , de l'Acció 2 del programa comunitari  Joventut en Acció.
 

Català